12 skäl att dricka äppelcidervinäger regelbundet

12 skäl att dricka äppelcidervinäger regelbundet

Hälsofördelar med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger tillverkas av jäsa äppeljuice, tills sockret förvandlas till vinäger. För att uppnå bästa effekt måste äpplena skördas i miljövänliga regioner, och själva vätskan får inte värmas upp, filtreras eller blandas med kemiska tillsatser.

Det mesta av äppelcidervinägern lägger sig på botten av flaskan, den så kallade vinägerns moder. Den innehåller de mest användbara elementen, den består av aktiva ättiksyrabakterier, som tillsammans med syre även jäser vin eller andra vätskor, så flaskan bör rengöras innan användningen ska skakas.

Förutom de användbara egenskaperna hos vanlig äppeljuice, äppelcider vinäger har följande egenskaper: antibakteriell, antiviral, svampdödande. Det är därför det är ett oumbärligt botemedel mot hudproblem. Naturligt grumlig äppelcidervinäger har fördelar som främjar hälsan och kan bota vissa sjukdomar.

1. Äppelcidervinäger för att förbättra matsmältningen

Att tillsätta en liten mängd äppelcidervinäger i dricksvattnet kan naturligtvis förbättra matsmältningen. För att göra detta, späd en matsked äppelcidervinäger i ett stort glas vatten, rör om väl och drick 15 minuter före måltid. Detta stimulerar magsaftsekretionen och maten smälts snabbare.

Det är viktigt att använda rå, opastöriserad grumlig äppelcidervinäger för att få önskad effekt uppnå. Filtrerad eller pastöriserad äppelcidervinäger innehåller inte tillräckligt med enzymer och andra näringsämnen som finns i råvinäger.

All naturlig äppelcidervinäger innehåller nyttiga mineraler och spårämnen, lågdensitetslipoproteiner för att sänka kolesterolet, pektin för att bränna fett, ättiksyra, den antivirala äppelsyran, levande enzymer, aminosyror och många andra nyttiga näringsämnen.

För att förbättra matsmältningen är det bäst att äta regelbundet, helst före varje huvudmåltid. Det kan också minska hungern och hjälpa till med viktminskning.

2. Äppelcidervinäger mot halsbränna, tarmbesvär och förstoppning

Regelbunden konsumtion av äppelcidervinäger utspädd i vatten hjälper till att minska surheten i magen, vilket leder till halsbränna. Det är viktigt att inse att ren äppelcidervinäger är för surt för personer som lider av halsbränna eller magsår.

Äppelfibern i rå äppelcidervinäger ler lugnar matsmältningskanalen, vilket hjälper till att minska magkramper, uppblåsthet och uppblåsthet för att förhindra uppblåsthet.

Äppelcidervinäger kan också användas som ett milt laxermedel för att stimulera tarmperistaltiken vid oregelbunden förstoppning. Det bör inte ha en laxerande effekt om dina tarmrörelser är regelbundna.

3. Förebyggande av Candida-svamp och normalisering av tarmbakterier med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är full av användbara syror som förbättrar tarmfloran. Ättik- och äppelsyror har antibakteriella, antimikrobiella och svampdödande egenskaper och kan hjälpa till att begränsa spridningen av candida i tarmen som uppstår vid hög sockerkonsumtion.

4. Att stärka immunförsvaret med äppelcidervinäger

Tarmfloran är mycket nära kopplad till vår kropps immunförsvar. Och i många fall är det vettigt att skapa gynnsamma förutsättningar för tillväxten av nyttiga bakterier för att förbättra din allmänna hälsa. Äppelcidervinäger kan hjälpa till med detta.

Dessutom aktiverar rå, ofiltrerad äppelcidervinäger lymfsystemet och hjälper till att rena lymfkörtlarna och tunna ut slemmet i kroppen. Med tiden kan detta lindra förstoppning, öka motståndskraften mot förkylningar och lindra allergier.

5. Reglera blodsockernivåerna med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger innehåller ättiksyra, som bromsar matsmältningen av enkla kolhydrater och därmed reglerar blodsockernivåerna.

Den hypoglykemiska effekten av rå äppelcidervinäger har visats i flera studier: “Väger kan avsevärt förbättra postprandial (uppstår efter en måltid) insulin- och insulinkänslighet hos insulinresistenta försökspersoner… Således har vinäger effekter som liknar akarbos eller metformin (antidiabetika)”

< h2 align="left">6. Äppelcidervinäger mot högt blodtryck

Vissa djurstudier har visat att äppelcidervinäger kan sänka högt blodtryck, och det finns många rapporter på internetforum om användningen för just detta ändamål.

Det är möjligt att rå äppelcidervinäger ökar produktionen av kväveoxid, som hjälper till att slappna av i blodkärlen. Dessutom har äppelcidervinäger en positiv effekt på det kardiovaskulära systemet, vilket naturligtvis leder till en sänkning av högt blodtryck över tid.

7. Avgifta kroppen med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en populär ingrediens i detoxrapporter med positiva resultat. Förutom de kroppsrengörande fördelarna som redan nämnts, renar rå och ofiltrerad äppelcidervinäger utspädd med vatten levern.

En matsked äppelcidervinäger i ett stort glas vatten före varje måltid används ofta för en daglig förebyggande kroppsrengöring och detox rekommenderas. I vissa fall kan mer vinäger användas för rengöring, men i det här fallet är det bättre att konsultera en professionell.

8. Gå ner i vikt med äppelcidervinäger

Ättiksyra förhindrar ansamling av fett i kroppen i allmänhet och i levern i synnerhet. Den höga pektinhalten minskar upptaget av fett från måltiderna.

Äppelcidervinäger minskar även hungerkänslan och mindre mat gör att du känner dig mättare vid en måltid. Naturligtvis, om du hoppas att bara 1 matsked vinäger om dagen ska hjälpa dig att gå ner i vikt, har du fel. Endast ett heltäckande tillvägagångssätt är effektivt.

9. Eliminera dålig andedräkt med äppelcidervinäger

Syrorna i naturlig äppelcidervinäger dödar bakterierna i munnen som orsakar dålig andedräkt. Du kan också använda den för att skölja munnen när du tvättar ansiktet morgon och kväll.

10. Hudvitaminer i äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger balanserar hudens pH-värde och har länge rekommenderats som hudtonic. Det kan också hjälpa till att behandla hudtillstånd som akne, särskilt när det används regelbundet både internt och externt.

11. Äppelcidervinäger kan hjälpa benkramper och trötthet

Intag av äppelcidervinäger kan öka kaliumnivåerna i kroppen, vilket leder till benkramper och kronisk trötthet.

12. Uthållighet och energi i äppelcidervinäger

Rå och ofiltrerad äppelcidervinäger har länge varit känt som en tonic och energigivande. Med daglig konsumtion ökar den uthålligheten.

Äppelvinäger är bland annat en oumbärlig hjälpreda i matlagningen, den tillsätts i sallader, teer, marinader, olika dressingar och såser.< /p>