De 9 främsta anledningarna till att många människor äter för mycket och blir överviktiga

Topp 9 anledningar till att många människor äter för mycket och blir överviktiga levererar.

Den allra värsta orsaken till fetma är för många kalorier en person förbrukar. Den som äter mycket mer kalorier än de förbrukar kommer förr eller senare att bli överviktig. Det är därför vi i den här videon kommer att prata om de främsta anledningarna till att vissa människor äter för mycket, hur man ändrar det och hur man normaliserar sin vikt.

Tömma kalorier

Tomma kalorier betyder att maten du äter innehåller absolut inga näringsämnen och ger bara energi till kroppen. Så om dessa livsmedel äts av en person och inte omedelbart bränns genom aktivitet, lagrar kroppen dem och omvandlar dem senare till fett. Du kan hitta sådana kalorier främst i snabbmat, bakverk, korv, söta drycker, praliner, choklad, kakor och tårtor, samt annan ohälsosam mat.

Titta på rena kalorier

Mat kan stimulera en persons alla sinnen och därigenom ge energi. Lukten, färgen, utseendet, skönheten i maten kan ge extra energi till din måltid. Försök att äta med slutna ögon nästa gång så förstår du vad det betyder. Skapa din egen matritual, som du följer före varje måltid, så kommer du alltid att kunna bli mätt mycket snabbare.

Förändringar med åldern

Från 30 års ålder saktar din ämnesomsättning ner. Från och med denna tidpunkt behöver din kropp också färre kalorier för att försörja sig. Det är dock väldigt få som tänker på det och ändrar därför inte sina matvanor, så att dessa personer blir mer och mer överviktiga för varje år som går. För att eliminera detta problem bör människor anpassa sitt matintag eller öka sin träning kraftigt. Detta är det enda sättet de kommer att kunna minska sin vikt och hålla balansen på lång sikt.

Mat får smakförstärkare

Målet för varje företag är att maximera vinsten. Det är därför livsmedelstillverkarna alltid arbetar för att optimera smaken på sina produkter. Hela kemiska laboratorier och de bästa kockarna i världen används för detta, så att fler och fler smakförstärkare tillsätts produkterna för att förbättra deras smak. Dessa knep påverkar vårt smaksinne markant och tvingar oss att äta mer och mer av maten.

Ignorera att kombinera mat

För att vår kropp ska kunna smälta kött måste vår mage frigöra en syra. Galla är nödvändigt för att smälta bröd. När dessa två kroppsjuicer måste interagera med varandra, stör de varandra. Därför kommer mat som inte separeras att smältas mycket dåligt. Även de näringsämnen som är så viktiga för kroppen kan inte tas upp av kroppen. Av denna anledning bör du aldrig äta bröd med salami. Så om du är uppmärksam på att kombinera mat i framtiden kommer du snabbt att kunna normalisera din vikt.

Brist på kontroll

Du har förmodligen ingen aning om hur många kalorier din kropp behöver dagligen. Och eftersom du inte kan kontrollera dig själv så bra äter du bara vad du känner för att äta.

För många ingredienser i en måltid

Våra kroppar har svårt att smälta för många ingredienser i en måltid. Olika matsmältningsenzymer skulle behöva användas för att smälta de olika livsmedel. Dessa hindrar dock varandra i arbetet, så att matsmältningen inte löper optimalt. Det är därför du bör försöka att inte äta för många ingredienser på en gång till dina måltider.

Din övervikt

Om du äter för mycket hamnar du i en ond cirkel. Du går upp i vikt och blir överviktig. Din viktökning kräver mer mat igen, du äter automatiskt för mycket. Och så fortsätter det och fortsätter. Det enklaste sättet att bryta sig ur denna cykel är att träna.

Otillräckligt tuggning av dina måltider

Din mage har inga tänder. Ju sämre maten tuggas, desto sämre smälts den i magen. Helst ska din mat vara som gräddfil i munnen. Det är därför du alltid ska tugga väldigt noggrant när du äter, minst 30 gånger.